Roliga sidan

Barn kommer ibland med underbara kommentarer och här finns några som personalen har snappat upp.

Amanda pratade med fröken om att man kan ha t ex sin mormor i himlen, och då berättade fröken att Erik hade “sett” sin himmel-mormor en gång på grannens tak, och att han och hans mamma bjöd in den osynliga, men för Erik verkliga, mormodern på lite saft och bullar. Amanda lyssnade med stora ögon och sedan frågade hon:
– Såg han verkligen sin mormor på grannens tak?
– Ja, sa fröken, Erik tyckte i alla fall det.
– Hade hon ramlat ner, tror du? undrade Amanda.

Emmy skulle åka skidor för första gången när dagis hade skidåkningsdag. Hon fick låna skidor av en av kompisarna och han förklarade:
– Man sätter fast fötterna där, tar stavarna och sen ramlar man.

– Vem var hemma hos dig och Sara när lillebror föddes?
– Det var pappa.
– Men åkte mamma in själv till BB?
– Nej, jag tror hon cyklade.

Barnen skulle gå ut och leka på eftermiddagen, Anna hade sovit och gick i  trosor och tröja. Fröken säger: – Nejmän Anna, hur ser du ut då?
– Jag ser bra ut! Svarar Anna

Elin och Lisa planera för en klubb som dom ska ha för alla kompisar. Det ska vara en massa djur som ska skötas. Fröken frågar villka djur det ska finnas i klubben.
– Djur som alla tål, svarar Elin

Vid matbordet, Moa frågar vad fröken äter för bröd. Fröken svarar att jag tål inte mjöl så det är Glutenfritt bröd.
– Min mamma tål inte smuts säger Linus.
– Min mamma tål smuts, men hon tycker inte om det svarar Moa

När Kalle satt vid bordet och åt broccolisoppa sa han:
– God soppa med träd i.